Skip to content

Bel of whatsapp voor een afspraak!

06 – 49 91 56 58

 

Openingstijden

di 9.30 – 18.00 uur
wo 9.30 – 18.00 uur
do 9.30 – 18.00 uur
vr 9.30 – 19.30 uur
za 9.00 – 17.00 uur

Over Nuby’s

Hoe het allemaal begon

Al van jongs af aan was Chantal  (roepnaam Nuby) bezig met haar! En dan niet met poppen, maar van mijn 2 zussen en mezelf. Alle 3 met een flinke bos krullen. Ik probeerde keihard mijn moeders mooie creaties na te bootsen. Van twists, vlechten met speldjes, kraaltjes, noem het op.

 

Enkele jaren later toen mijn haar chemisch ontkroest werd ging ik ook experimenteren met föhns, tangen en rollers.

 

De liefde voor andermans haar bleef bestaan want ook mijn vriendinnen moesten eraan geloven als ik weer eens aan de slag ging bij een van hen. Bij een vriendin mocht ik zelfs -zonder Enige ervaring- een big chop die er al zeg ik het zelf zo slecht niet uitzag knippen. Mijn andere vriendin en tevens grootste inspiratiebron, en ook al werkzaam in het kappersvak, vond mijn knipbeurt zo slecht nog niet. Door haar kreeg ik ook de kriebels voor dit vak en kwam ook geregeld in de salon waar zij werkte. De stap heb ik veel later pas durven te maken na ruim 10 jaar op kantoor te hebben gewerkt en moeder te zijn van 2 zoons.

 

Na 2 jaar als kapster werkzaam te zijn geweest heb ik mijn 1e “big chop” gedaan. Daarna ben ik me gaan verdiepen in natuurlijke krullen en besloten me hierin te gaan specialiseren. Ik geloof in een goede basis en verzorging van elk type haar en werk dan ook veel met natuurlijke producten 

De naam Nuby is afgeleid van de Egyptische prinses Nefertitie. Ik werd als 20 jarige ooit door mijn verkering aangesproken als “Nubian Queen”. Toen ik de betekenis ben gaan opzoeken was ik zo vereerd dat ik de naam Nuby ben gaan gebruiken als Alias. Zo is uiteindelijk de naam voor mijn bedrijf ontstaan.

Afspraak maken?Bel of whats-app 06 -  49 91 56 58.
Afspraak maken?
Bel of whats-app 06 – 49 91 56 58.
Chantal_Sporkslede

Dit zijn Nuby’s Hairstyling kernwaarden

  1. Multi cultureel of etnisch hairstyliste; ik geef mezelf voor 100% wanneer iemand bij mij in de stoel zit. Mijn doel is om een ieder, ongeacht de  haarsoort, dan ook professioneel te behandelen en verzorgen.
  2. Op de hoogte van de laatste trends op het gebied van Natural Black-& Mixed hair.
  3. Geef mijn klanten advies op maat om ze de beste uitstraling te geven die bij ze past.
  4. Elke klant met een positief en goed gevoel de salon te laten verlaten!

Black Hair specialist

In 2011 start Chantal als zzp-er onder de naam Nuby’s Hairstyling. In de overgang van 2011 naar 2012  is ze zich steeds meer gaan verdiepen in de verzorging en behandeling van kroes haar. Haar kennis in Black Hair wil zij tot de dag van vandaag heel graag delen, vandaar de keuze om zich hierin te specialiseren.

 

Devacut & Pintura

Tot op de dag van vandaag blijft Nuby zich verdiepen en ontwikkelen in Black Hair. Meest recent is haar in New York behaalde Devacut certificaat (2018). Ook hier heeft zij de Pintura verf-techniek geleerd.

 

Crochetbraids

In 2014 heeft zij zich ook weten te specialiseren in crochetbraids. Met laatstgenoemde heeft ze al veel succesvolle behandelingen uitgevoerd. Ook gaat Nuby geregeld naar hair events is binnen en buitenland. 

 
 

Als hairstylist heeft Nuby oog voor haar klanten. “Ik zie wat een gezonde haarbehandeling en goed haaradvies met mensen doet, hoe ze veranderen en hoe dat ze meer zelfvertrouwen geeft”. Nuby neemt de tijd voor haar klanten, is op de hoogte van trends, houdt haar vakkennis bij en werkt met topproducten.

 

Het doel is om bij elke klant het juiste kapsel te creëren. Elke keer als dit lukt geeft haar dat een persoonlijke drive om verder te gaan!

Certificaat_ChokkasAcademy

Hoogtepunt in haar carrière

Een kroon op haar harde werken en doorzettingsvermogen is de prijs “Black Hair Salon Award” die ze in 2015 ontving. Nuby kreeg de prijs uitgereikt door jurylid Shirley Wijngaarde van Chokka’s (één van de meest bekendste black hairstylisten van Nederland).
Nuby is super trots: “Mijn droom is werkelijkheid geworden, omdat ik de eerste Black Hair Salon Award heb gewonnen. Het wordt tijd dat black en mixed meer aandacht krijgen in de kappersbranche in Nederland. Het is toch nog steeds een ondergeschoven kindje bij de opleidingen maar ook in de media”.

Black_Hair_Salon_Award_Nuby

Wat is je visie voor de komende vijf jaar?

Nuby is vastberaden verdere bekendheid te krijgen en uit te groeien tot een begrip met haar Natural Black hair specialisatie in Almere en omstreken. Verder wil ze zichzelf blijven door ontwikkelen met vaardigheden, vakkennis en trends. Ook wil ze uitbreiden door middel van haar eigen webshop met de verkoop van natuurlijke producten speciaal gericht op Natural Black- & Mixed hair. 

Haar doel is mijn kennis en inspiratie over te dragen aan dames en heren die nog twijfelen hun haar natuurlijk te dragen, niet alleen in Nederland maar ook in het buitenland.